آغاز طرح پایش فرونشست در محوطه های تاریخی
رئیس سازمان برنامه و بودجه در شورای معاونان وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی از آغاز طرح ملی پایش فرونشست در محدوده های تاریخی و اختصاص ردیف بودجه ای مستقل برای طرح «مفاخر فرهنگی» خبر داد.

به گزارش ووکس سیدحمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در شورای معاونان وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی که شنبه ۳۰ فروردین ماه در این وزارتخانه برگزار شد با اعلام آغاز طرح ملی پایش فرونشست در محدوده بناهای تاریخی بر حمایت قاطع این سازمان از برنامه های شفاف منسجم و قابل اجرا در سه حوزه مأموریتی این وزارتخانه تأکید کرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به ضرورت تدوین «زبان مشترک اجرایی» میان نهادهای مسئول از حمایت کامل این سازمان از طرح های عملیاتی و آینده نگر در سه حوزه مأموریتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خبر داد.
او با اعلام اختصاص ردیف بودجه ای مستقل برای طرح «مفاخر فرهنگی» این اقدام را مصداق حمایت فرهنگی هدفمند دانست و افزود: این ردیف برای معرفی حفظ و ترویج مفاخر فرهنگی باید در اولویت برنامه های ملی قرار گیرد.
پورمحمدی با تأکید بر اهمیت مولدسازی فضاهای مرتبط با میراث فرهنگی این رویکرد را راهکاری مؤثر برای تجهیز زیرساخت ها و بهره برداری پایدار از ظرفیت های تاریخی کشور دانست و از آمادگی سازمان برنامه و بودجه برای پشتیبانی همه جانبه از این مسیر خبر داد.
او در بخش دیگری از سخنان خود به چالش فرونشست زمین در محدوده های تاریخی اشاره کرد و گفت: طرح مشترک با سازمان نقشه برداری کشور برای پایش علمی و مستمر فرونشست در بناهای تاریخی آغاز شده است. سازمان برنامه و بودجه نیز آماده تدوین هشدارها و راهکارهای پیشگیرانه در این زمینه است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استفاده از فناوری های نوین در پایش و حفاظت آثار تاریخی را یک ضرورت انکارناپذیر خواند و پیشنهاد توسعه سیستم های هوشمند نظارتی استقرار دوربین های رصد دائم و راه اندازی شبکه های مانیتورینگ علمی را مطرح کرد.
پورمحمدی در ادامه با اشاره به موضوع «پیمان سپاری ارزی برای هنرمندان صنایع دستی» از برگزاری جلسات مشترک با رئیس کل بانک مرکزی در این زمینه یاد کرد و افزود: امیدواریم این مذاکرات به نتیجه مطلوب و توافق نهایی منجر شود.
او همچنین با اشاره به پروژه های مشترک با سایر دستگاه ها از جمله توسعه گردشگری دریامحور لایروبی اروندرود و بهسازی زیرساخت های گردشگری در جزیره بوموسی تاکید کرد: بوموسی یکی از ظرفیت های کم نظیر گردشگری کشور است و باید به مقصدی جذاب برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین از ایده راه اندازی موزه های تخصصی مانند «موزه پول» با همکاری بانک ها و بیمه ها حمایت کرد و آن را گامی مهم در ارتقای سواد مالی فرهنگی و گردشگری در کشور برشمرد.
ستاد ویژه برای فرونشست تشکیل شود
سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در این نشست با اشاره به مخاطرات فزاینده پدیده فرونشست در کشور آن را تهدیدی جدی برای میراث تاریخی ایران دانست و بر ضرورت تشکیل ستادی ملی برای مقابله با این بحران تأکید کرد.
او این معضل را تهدیدی ملی و رو به گسترش دانست و افزود: فرونشست زمین بناهای تاریخی ما را به طور مستقیم تهدید می کند. این پدیده یک بحران پنهان است که در دهه پیش رو می تواند آسیب های جبران ناپذیری به میراث فرهنگی کشور وارد کند. از این رو پیشنهاد ما تشکیل یک ستاد ملی ویژه برای بررسی پیشگیری و مقابله با فرونشست در ارتباط با میراث فرهنگی کشور است.
صالحی امیری همچنین از حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه در وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی قدردانی کرد و این حضور را نشانه ای امیدبخش در آغاز یک تحول ساختاری و برنامه ای در دوره جدید این وزارتخانه دانست و اظهار کرد: در نخستین سال برنامه پنج ساله جدید حضور آقای پورمحمدی در جمع ما بسیار معنادار و راهبردی است. ایشان شخصیتی فرهنگی خوش خلق و دغدغه مند در حوزه میراث فرهنگی بوده اند که خود نیز شخصاً پیگیر وضعیت آثار و ابنیه تاریخی و ساماندهی آن ها هستند.
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با اشاره به دغدغه های مشترک در حوزه فرهنگی میان این وزارتخانه و سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: گفت وگوی ما فراتر از مسائل مالی ناظر بر یک رویکرد فرهنگی است؛ نگاهی که به آثار مشاهیر و بناهای تاریخی به مثابه سرمایه های هویتی ایران می نگرد.
صالحی امیری با قدردانی از تلاش های مجموعه دولت و شخص رئیس جمهوری در مدیریت منابع مالی کشور گفت: در شرایطی که کشور با تحریم ها و فشارهای بیرونی مواجه است دولت با تدبیر و انسجام توانسته است مسیر تأمین و تخصیص منابع را به درستی هدایت کند و با وجود تمامی تنگناها همچنان مسیر توسعه را پیش ببرد.
در این نشست معاونان وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی به تشریح آخرین وضعیت و اولویت های معاونت های تخصصی خود پرداختند و چالش ها و ظرفیت های توسعه ای موجود در سه حوزه مأموریتی وزارتخانه را با رئیس سازمان برنامه و بودجه در میان گذاشتند.
پایان خبر ووکس
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آغاز طرح پایش فرونشست در محوطه های تاریخی" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آغاز طرح پایش فرونشست در محوطه های تاریخی"، کلیک کنید.