خاصیت بادرنجبویه برای لاغری

گیاه بادرنجبویه که نام علمی آن ملیسا است، از خانواده ی نعناع است. بادرنجوبیه به سرعت رشد می کند و در اصل بومی مناطق جنوب اروپا، نواحی مختلف خاورمیانه و آسیای مرکزی استاین گیاه به طور طبیعی روی سیستم عصبی تاثیر می گذارد و باعث آرامش می شود. در این مطلب از غفاری دایت که در ارتباط با خواص بادرنجبویه است به بررسی خواص بادرنجبویه برای ریه، خواص بادرنجبویه برای پوست، خواص بادرنجبویه برای خواب، خواص بادرنجبویه برای کبد، خواص بادرنجبویه برای معده، خواص بادرنجبویه برای قاعدگی، خواص بهدرنجبویه برای میگرن، خواص بهدرنجبویه برای لاغری، فواید عرق بادرنجبویه و در نهایت مضرات بادرنجبویه می پردازیم.

خاصیت بادرنجبویه برای لاغری

خواص بادرنجبویه برای لاغری

از گذشته تا به امروز، استفاده از گیاهان دارویی و خواص معجزه آسای آن ها در درمان بیماری ها موجب شده که این گیاهان در بین مردم و متخصصان سنتی از جایگاه و محبوبیت ویژ ه ای برخوردار باشد. از طرفی، هزینه بالای داروهای شیمیایی و عوارض مصرف آن ها متخصصان طب نوین را به سمت تجویز داروها و حتی دمنوش های گیاهی سوق داده است.بادرنجبویه یکی از گیاهان پرخاصیت و در عین حال پرطرفدار است که خواص بالای آن به یک بیماری خاص محدود نمی شود. این گیاه بسیار خوش طعم است و مصرف آن به صورت دمنوش طرفداران زیادی دارد.در این مقاله به خواص بادرنجبویه و تاثیر آن بر سلامتی بدن و نحوه مصرف دمنوش بادرنجبویه ستین برای ترک اعتیاد می پردازیم و در عین حال عوارض ناشی از افراط در مصرف آن را بیان خواهیم کرد. پس تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید:

بادرنجبویه چیست؟

ارتفاع بادرنجبویه بین 30 تا 90 سانتی متر است و برگ های آن به رنگ سبز روشن هستند و بوی معطری شبیه لیمو دارند. از طرفی، این گیاه دارای ساقه های منشعب است و برگ های آن به صورت بیضی یا قلبی شکل هستند که به صورت جفت در هر قسمت از ساقه قرار گرفته اند.جالب است بدانید که بادرنجبویه سرشار از شهد است و گاهی اوقات به منظور تغذیه زنبورها در مناطق مختلف کاشته می شود. این گیاه، به لحاظ ظاهری مشابه نعناع است و برگ های آن در ابتدا زرد رنگ هستند که با گذشت زمان به رنگ سفید یا بنفش تغییر رنگ می دهند. بادرشبی، ترنجان، بادرنگبویه از جمله اسامی متداول این گیاه در نقاط مختلف ایران هستند. پس اگر این گیاه را با نام دیگری شنیدید، زیاد تعجب نکنید.

بادرنجبویه به عنوان یک گیاه ضدعفونی کننده شناخته می شود که عفونت های گوارشی را از بین می برد. این گیاه با خاصیت ضدعفونی کننده خود به افرادی که از یبوست و گرفتگی شکم رنج می برند کمک کرده و حرکت غذا را در روده آن ها تسهیل می نماید.علاوه براین، بادرنجبویه یک گیاه سیرکننده است. پروتیین بالای موجود در این گیاه از احساس گرسنگی  در طول روز و حتی در دوران رژیم غذایی جلوگیری کرده و به کاهش اشتهای شما کمک می کند.بسیاری از افراد چاق دچار مشکلاتی همچون پرخوری عصبی و وسواس هستند که خوردن بادرنجبویه برای این افراد نیز بسیار تاثیرگذار است.گذشته از آن، شما می توانید از دمنوش ستین برای لاغری به عنوان جایگزین نوشیدنی های کافیین دار همچون چای و قهوه استفاده کنید و مصرف قندها و شیرینی جات مصنوعی را در دوران رژیم غذایی خود به حداقل ممکن برسانید.

همان طور که گفتیم، بادرنجبویه برای بدن فواید زیادی دارد و مزیت های این گیاه به یک یا دو بیماری خاص محدود نمی شود. جالب است بدانید که اثربخشی بالای ترنجان در سلامت قلب، سردرد و حتی بیماری های گوارشی کاملا به اثبات رسیده است.از طرفی، خاصیت آرامش بخشی این گیاه در دنیای پراسترس امروز به شدت کارآمد و مثمرثمر می باشد. در ادامه به برخی از خواص بادرنجبویه و تاثیر بالای آن در سلامتی بدن اشاره خواهیم کرد: بی خوابی و اضطراب را کاهش می دهد چندین مطالعه از آمریکا نشان می دهد که مصرف بادرنجبویه در کنار سایر گیاهان آرام بخش از جمله سنبل الطیب، رازک و بابونه به کاهش اضطراب و بهبود کیفیت خواب کمک می کند.

جالب است بدانید که در یک بررسی تحقیقاتی بر روی افرادی که از اختلالات خواب رنج می بردند، 81 درصد از کسانی که ترکیب گیاهی بادرنجبویه را به همراه سنبل الطیب مصرف می کردند، این معضل تا حد زیادی کمتر شد و آن ها نسبت به سایر افرادی که از دارو استفاده می کردند، جواب بهتری گرفتند.همین امر در مورد کاهش اضطراب و استرس نیز صدق می کند و این گیاه کیفیت خلق و خو را بالا برده و باعث آرامش در افراد مختلف می شود. همچنین، شما می توانید برای بهبود کیفیت خواب و خلق و خو چند قطره از اسانس ملیسا را به پشت گوش یا گردن خود بمالید و ماساژ دهید و خواص شگفت انگیزش را با چشم ببینید.

یکی از خواص بادرنجبویه کمک به کاهش استرس و تنش های عصبی است.در درمان زخم هایی همچون تبخال و التهابات موثر استبرخی از مطالعات نشان می دهند که پمادهای موضعی حاوی بادرنجبویه در بهبود زخم های سرد از جمله ویروس تبخال یا زخم های ناشی از التهاب بسیار موثر می باشد. بادرنجبویه اثرات ضد التهابی و ضد ویروسی بالایی دارد.به همین خاطر، شما می توانید از عصاره گل های این گیاه برای درمان تبخال دهانی و حتی تبخال تناسلی استفاده کنید.به تقویت عملکرد شناختی و حافظه کمک می کندیک مطالعه در سال 2014 خبر از خواص بادرنجبویه در بهبود عملکرد شناختی می دهد. در این مطالعه مجموعه ای از فعالیت های شناختی مرتبط به حافظه، تمرکز و حتی محاسبات ریاضی مورد بررسی قرار گرفت که در کمال تعجب آن دسته افرادی که از گیاه بادرنجبویه استفاده کرده بودند در مقایسه با گروه دوم بهتر عمل کرده بودند. از طرفی، استرس این افراد در طی انجام این فعالیت ها به مراتب کمتر بود.

دمنوش خارخاسک برای چیست و آیا در درمان کبد چرب موثر است ؟ این گیاه دارای فواید مختلفی بوده و در طب سنتی برای درمان انواع بیماری ها از جمله دفع سنگ کلیه, کاهش فشار خون, خواص ضد دیابتی, درمان بیماری های دستگاه قلبی-عروقی, اختلالات معدی-روده ای, تقویت عملکرد جنسی در مردان و درمان بیماری های کبدی توصیه می شود. گیاه خارخاسک یکی از گیاهانی بوده که از گذشته تا به امروز مورد توجه افراد زیادی بوده و در طب سنتی برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری از آن استفاده می کنند.

برای تسکین علایم سندرم پیش از قاعدگی مفید استیک بررسی تحقیقاتی بر روی گروهی از دختران نوجوان و جوان که از علایم و دردهای ناشی از دوران قاعدگی و قبل از آن رنج می بردند، نشان می دهد که مصرف دمنوش بادرنجبویه  در کاهش و تسکین علایم ناشی از سندرم پیش از قاعدگی از جمله اسهال، نوسان خلق و خو و.. بسیار مفید است.اگر از دردهای پیش از قاعدگی رنج می برید، دمنوش بادرنجبویه می تواند راهکار خوبی باشد.به بهبود علایم ناشی از افسردگی کمک می کندهمان طور که پیش تر گفتیم، بادرنجبویه یک گیاه آرامش بخش است و مصرف آن خلق و خوی شما را تنظیم می کند. این مسیله در بیمارانی که از نوسان خلق و خو به دلیل مشکل افسردگی رنج می برند بسیار کارآمد است.

از طرفی، یکی از نشانه های مهم افسردگی در افراد، اختلالات خواب است که این گیاه با خاصیت آرامش بخشی خود کیفیت خواب را در این افراد بالا می برد و مانع بی خوابی شبانه این افراد می شود.یکی از خواص بادرنجبویه به دلیل وجود فلاونویید است. این آنتی اکسیدان بسیار قوی سپر محافظتی شما در برابر بسیاری از بیماری هاست. استرس اکسیداتیو یا اکسید کننده به عدم تعادل بدن بین رادیکال های آزاد (اتم های ناپایدار و مخرب) و آنتی اکسیدان ها گفته می شود که اگر این عدم تعادل در بدن وجود داشته باشد منجر به بروز بیماری هایی از جمله دیابت، مشکلات قلبی، بیماری های اعصاب (پارکینسون)، فشار خون بالا، سرطان و.. خواهد شد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خاصیت بادرنجبویه برای لاغری" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خاصیت بادرنجبویه برای لاغری"، کلیک کنید.