آفتاب نیوز :
برای تمیزکردن و بازکردن گوش ها گزینه های مختلفی وجود دارد. بهترین راه حل به این بستگی دارد که گوش به چه دلیل گرفته است و کدام قسمت گوش درگیر شده است.
برای رفع گرفتگی گوش میانی یا گوش خارجی راه حل های متفاوتی وجود دارد.
گرفتگی گوش میانی
گرفتگی گوش میانی اغلب انسداد لوله ای است که وسط گوش را به پشت بینی (شیپور استاش) متصل می کند. کودکان بیشتر مستعد ابتلا به عفونت گوش میانی هستند، چون شیپور استاش گوش آن ها باریک تر است و بیشتر می گیرد.
اختلال عملکرد شیپور استاش وقتی رخ می دهد که برای مدت طولانی مسدود می شود.
گاهی اوقات گوش میانی به دلیل گرفتگی بینی می گیرد یا عفونت می کند. اسپری های بینی و ضد احتقان های بدون نسخه در کاهش احتقان و تورم بینی موثر است و درنتیجه گرفتگی گوش های میانی را از بین می برد.
نکاتی درمورد گرفتگی گوش خارجی
گرفتگی گوش خارجی به دلیل قرارگرفتن در معرض عوامل خارجی مانند آب حین شنا یا تجمع جرم گوش رخ می دهد و موجب عفونت می شود. عفوت گوش خارجی ممکن است دردناک باشد. برای درمان این گرفتگی می توانید سراغ برخی روش های خانگی بروید.
روغن معدنی
برخی افراد هنگام گرفتگی گوش خارجی استفاده از روغن معدنی را تسکین دهنده می دانند. تجمع جرم گوش باعث گرفتگی گوش ها می شود و روغن معدنی چاره ساز است، زیرا به نرم شدن موم یا جرم گوش کمک می کند تا راحت تر از بین برود.
هیدروژن پروکسید یا کاربامید پراکسید اوتیک
کاربامید پراکسید اوتیک دارویی موثر در درمان گرفتگی گوش خارجی ناشی از تجمع جرم گوش است. هم پراکسید کاربامید اوتیک و هم هیدروژن پروکسید با نرم تر کردن جرم گوش به باز کردن گرفتگی گوش کمک می کنند.
قطره های گوش بدون نسخه
بسیاری از متخصصان مراقبت بهداشتی برای ازبین بردن جرم گوش قطره هایی را پیشنهاد می کنند که نیاز به نسخه ندارند و در دسترس هستند. این قطره ها جرم سفت و چسبناک گوش را که ممکن است گیر کند یا به عمق کانال گوش رانده شود، نرم می کنند.
شست وشوی گوش
به گزارش ایندیپندنت، برخی افراد برای رفع گرفتگی گوش هایشان آن ها را می شویند، یا در خانه یا در مطب پزشک. برای شست وشوی گوش آب گرم را با فشار به داخل گوش وارد می کنند تا جرم داخل آن نرم شود.
کمپرس گرم یا بخار
در این حالت یا بخار را به داخل گوش وارد می کنند یا حوله خیسانده شده در آب گرم را را روی گوش قرار می دهند و از گرما و رطوبت برای شل کردن جرم گوش و باز کردن گرفتگی آن استفاده می کنند.
با این حال در مواردی، چون مشکل شنوایی، تب، ترشح مایع، چرک یا جرم در گوش و عوارضی که بیش از چند روز ادامه دارند یا شدتشان رو به افزایش است، باید به متخصص مراقبت های بهداشتی مراجعه کرد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "گرفتگی گوش را این گونه برطرف کنید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "گرفتگی گوش را این گونه برطرف کنید"، کلیک کنید.