معروف ترین غذاهای فیلیپین؛ 19 غذای محبوب
سفر به فیلیپین فقط دیدن سواحل زیبا و فرهنگ غنی آن نیست؛ بلکه چشیدن طعم های منحصربه فرد آشپزی این کشور بخش جدایی ناپذیری از تجربه سفر است. غذاهای فیلیپینی که ترکیبی از سنت های بومی و تأثیرات اسپانیایی چینی و مالایی هستند با استفاده خلاقانه از مواد اولیه تازه و ترکیب جسورانه طعم های ترش شور و شیرین تجربه ای متفاوت برای ذائقه شما فراهم می کنند. اگر کنجکاو هستید بدانید معروف ترین غذاهای فیلیپین کدامند و چه ویژگی هایی دارند این راهنما به شما کمک می کند تا با این دنیای خوشمزه آشنا شوید.

ویژگی های خاص غذاهای فیلیپینی
آشپزی فیلیپینی در طول تاریخ غنی این کشور تحت تأثیر فرهنگ های مختلفی قرار گرفته است. این تأثیرات در کنار تکنیک های سنتی آشپزی بومیان مهارت فیلیپینی ها در ترکیب طعم های متنوع و استفاده بهینه از مواد در دسترس منجر به خلق غذاهایی شده که در عین سادگی بسیار خوش طعم و لذیذ هستند.
یکی از برجسته ترین ویژگی های غذاهای فیلیپینی تعادل ماهرانه ای است که بین طعم های ترش شور و شیرین برقرار می شود. این ترکیب طعمی جسورانه و به یادماندنی ایجاد می کند. استفاده فراوان از مواد اولیه تازه مانند سبزیجات میوه های استوایی انواع گوشت و غذاهای دریایی نیز از دیگر خصوصیات این آشپزی است.
آدوبو
آدوبو یکی از شناخته شده ترین و محبوب ترین غذاهای فیلیپینی است که به نوعی نماد آشپزی این کشور محسوب می شود. این غذا معمولاً با پختن گوشت (اغلب مرغ یا گوشت گاو یا ترکیبی از هر دو) در سسی بر پایه سس سویا سرکه سیر دانه های فلفل سیاه و برگ بو تهیه می شود.
روش پخت آدوبو به گونه ای است که گوشت به آرامی در این سس مزه دار و نرم می شود. برخی برای افزودن بافت ترد پس از پخت اولیه گوشت را جدا کرده و سرخ می کنند تا سطح آن کریسپی شود. طعم نهایی آدوبو ترکیبی از شوری سس سویا و ترشی سرکه است که با عطر سیر و برگ بو تکمیل می شود.
کاره کاره
کاره کاره یک خورش غلیظ و خوشمزه فیلیپینی است که ماده اصلی آن سس بادام زمینی است. این خورش به طور سنتی با دم گاو پخته می شود اما می توان از قسمت های دیگر گوشت گاو یا حتی گوشت های دیگر نیز در تهیه آن استفاده کرد.
علاوه بر گوشت و سس بادام زمینی سبزیجات مختلفی مانند بادمجان لوبیا سبز و پاک چوی نیز به کاره کاره اضافه می شوند. این غذا معمولاً همراه با باگونگ سرو می شود. باگونگ یک چاشنی قوی و شور است که از تخمیر میگو یا ماهی تهیه می شود و بسیاری از فیلیپینی ها معتقدند کاره کاره بدون این چاشنی کامل نیست.
سینیگانگ
سینیگانگ یک سوپ یا آبگوشت ترش فیلیپینی است که طعم ترشی آن معمولاً از میوه های اسیدی مانند تمبر هندی میوه درخت خیار (Batuan) یا سایر مواد ترش کننده بومی گرفته می شود. این غذا یکی از غذاهای اصلی و سنتی فیلیپین محسوب می شود.
برای تهیه سینیگانگ می توان از انواع مختلف پروتئین مانند گوشت گاو مرغ ماهی یا میگو استفاده کرد. سبزیجات متنوعی نیز به این سوپ اضافه می شوند که بسته به فصل و سلیقه متفاوت هستند. سینیگانگ به دلیل طعم ترش و گرم خود به خصوص در روزهای سرد یا برای بهبود حال در زمان بیماری بسیار محبوب است.
پاتای سوخاری
پاتای سوخاری که با نام کریسپی پاتا نیز شناخته می شود غذایی لذیذ و پرطرفدار در فیلیپین است. این غذا شامل ران کامل خوک است که به روشی خاص آماده و سپس کاملاً سرخ می شود تا پوست آن فوق العاده ترد و کریسپی و داخل آن نرم و آبدار باشد.
برای تهیه کریسپی پاتا ابتدا گوشت را معمولاً می پزند یا آب پز می کنند تا نرم شود سپس آن را خشک کرده و در روغن داغ سرخ می کنند. پاتای سوخاری معمولاً با یک سس دیپینگ بر پایه سس سویا و سرکه همراه با سیر خرد شده و فلفل قرمز سرو می شود. این غذا اغلب در مناسبت ها و جشن ها حضور دارد.
سیسیگ
سیسیگ یک غذای محبوب فیلیپینی است که اصالت آن به منطقه پامپانگا بازمی گردد. این غذا به طور سنتی از قسمت هایی از سر خوک مانند گوش پوزه و مغز تهیه می شود که ابتدا آب پز شده و سپس خرد و سرخ می شوند.
سیسیگ معمولاً روی یک بشقاب فلزی داغ سرو می شود و صدای جلز ولز آن هنگام سرو بخشی از جذابیت غذاست. اغلب قبل از سرو یا حین پخت روی بشقاب داغ یک تخم مرغ خام یا مقداری مایونز به آن اضافه می کنند. این غذا معمولاً با پیاز خرد شده و فلفل چیلی برای طعم تند همراه است و به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی با برنج خورده می شود.
پنسیت گیسادو
پنسیت به طور کلی به انواع غذاهای نودلی در فیلیپین گفته می شود و پنسیت گیسادو یکی از محبوب ترین انواع آن است. این غذا از نودل های تفت داده شده با سبزیجات مختلف مانند هویج کلم و لوبیا سبز و همچنین تکه های گوشت یا میگو تهیه می شود.
پنسیت گیسادو در آب گوشت سس سویا و سس ماهی پخته می شود تا طعم دار شود. این غذا در فرهنگ فیلیپین نمادی از زندگی طولانی است و به همین دلیل اغلب در جشن های تولد سرو می شود. هنگام سرو معمولاً مقداری آب پرتقال زینتی (کالامانسی) روی آن می چکانند تا طعم ترشی ملایمی به آن بدهد.
بولالو
بولالو یک سوپ یا آبگوشت مقوی و آرام پز فیلیپینی است که به خصوص در مناطق مرتفع و سردتر یا در روزهای بارانی محبوبیت دارد. این سوپ عمدتاً از ساق گاو به همراه مغز استخوان آن تهیه می شود که برای ساعت ها با پیاز فلفل سیاه و سس ماهی به آرامی پخته می شود.
نتیجه پخت طولانی گوشتی بسیار نرم و لطیف و آبگوشتی غنی و طعم دار است. سبزیجاتی مانند کلم یا ذرت نیز ممکن است در مراحل پایانی به سوپ اضافه شوند. بولالو به دلیل طعم دلچسب و مواد مغذی اش به خصوص در استان باتانگا شهرت دارد.
باربیکیو فیلیپینی
باربیکیو فیلیپینی به سیخ های گوشت مرینیت شده و گریل شده اشاره دارد که معمولاً از گوشت خوک یا مرغ تهیه می شوند. گوشت در مخلوطی شیرین و شور از سس سویا سرکه سیر شکر قهوه ای و سایر ادویه ها خوابانده می شود.
این باربیکیو اغلب به عنوان یک میان وعده خیابانی یا پیش غذا محبوب است اما می تواند به عنوان غذای اصلی نیز همراه با برنج سرو شود. طعم شیرین و دودی باربیکیو فیلیپینی آن را به یک غذای خیابانی پرطرفدار تبدیل کرده است که به راحتی می توان آن را از فروشندگان کنار خیابان تهیه کرد.
پالابوک
پالابوک یکی دیگر از انواع غذاهای نودلی فیلیپینی است که به خاطر رنگ نارنجی روشن و سس خاص خود شناخته می شود. این غذا با نوع خاصی از نودل برنج تهیه می شود که با سسی غلیظ بر پایه میگو و پودر دانه گیاه آناتو (برای رنگ) پوشانده می شود.
پالابوک با مواد مختلفی تزیین می شود که طعم و بافت متنوعی به آن می بخشند. این تزیینات شامل تکه های تخم مرغ آب پز میگوی پخته ماهی دودی خرد شده چیچارون (پوست خوک سرخ شده) خرد شده و پیازچه است. این غذا به دلیل ظاهر جذاب و طعم لذیذ سس میگو بسیار محبوب است.
صبحانه فیلیپینی
صبحانه در فیلیپین یک وعده غذایی مهم و کامل است که معمولاً شامل ترکیب برنج سرخ شده با سیر (سینانگاگ) تخم مرغ سرخ شده (ایتلوگ) و نوعی گوشت است. نام صبحانه اغلب بر اساس نوع گوشت سرو شده تغییر می کند.
به عنوان مثال ترکیب تاپا (گوشت گاو پرورده و سرخ شده) سینانگاگ و ایتلوگ «تپسیلوگ» نامیده می شود. اگر به جای تاپا از توسینو (گوشت خوک پرورده شیرین) استفاده شود «توسیلوگ» خواهیم داشت و اگر سوسیس فیلیپینی (لونگنیسا) باشد نام آن «لونگسیلوگ» است. این صبحانه ها مقوی و انرژی زا هستند.
بیف استیک فیلیپینی
بیف استیک فیلیپینی که با نام بیستک تاگالوگ نیز شناخته می شود یک غذای خوش طعم با ترکیبی از مزه های شور ترش و کمی شیرین است. این غذا از برش های نازک گوشت گاو تهیه می شود که در مخلوطی از سس سویا و آب پرتقال زینتی (کالامانسی) مرینیت و سپس سرخ می شوند.
بیستک تاگالوگ معمولاً با حلقه های پیاز کاراملی شده سرو می شود. شیرینی ملایم پیازهای کاراملی شده طعم شور و ترش گوشت را متعادل می کند. این غذا معمولاً همراه با برنج ساده سرو می شود تا آب سس آن به خوبی با برنج ترکیب شود.
لومپیا
لومپیا در واقع نسخه ی فیلیپینی اسپرینگ رول یا اگرول است که تحت تأثیر آشپزی چینی قرار دارد. این غذا شامل مواد مختلفی است که داخل یک خمیر نازک پیچیده شده و سپس سرخ یا گاهی اوقات به صورت تازه سرو می شود.
لومپیای سرخ شده معمولاً با مخلوطی از گوشت چرخ کرده (خوک یا گاو) و سبزیجات خرد شده مانند هویج کلم و لوبیا سبز پر می شود. این رول های کوچک و ترد معمولاً با سس دیپینگ شیرین و ترش سرو می شوند و به دلیل سادگی و محبوبیت در بسیاری از گردهمایی ها و مهمانی های فیلیپینی ها حضور دارند.
کالدرتا
کالدرتا یک خورش غلیظ و طعم دار فیلیپینی است که معمولاً با گوشت بز یا گاو تهیه می شود اگرچه می توان از مرغ نیز استفاده کرد. سس این خورش بر پایه گوجه فرنگی است و برای افزودن عمق طعم از پاته جگر (Liver pâté) یا رب جگر استفاده می شود.
سبزیجات مختلفی مانند هویج فلفل دلمه ای و سیب زمینی نیز به کالدرتا اضافه می شوند. گاهی اوقات زیتون نخود سبز یا پنیر نیز برای طعم دهی بیشتر به آن اضافه می شود. این خورش معمولاً با برنج سرو می شود و طعمی غنی و کمی تند دارد.
دینوگوان
دینوگوان یک خورش فیلیپینی با ظاهر و طعمی خاص است که ممکن است برای برخی غیرمعمول باشد. این غذا از پختن گوشت و احشاء خوک (مانند ریه روده گوش و قلب) در سسی غلیظ و تیره تهیه می شود که ماده اصلی آن خون خوک است.
خون خوک با سرکه سیر فلفل چیلی و سایر ادویه ها پخته می شود تا سسی تیره و غلیظ به دست آید. دینوگوان اغلب با پوتو (Puto) سرو می شود یک نوع کیک برنجی بخارپز و کمی شیرین که طعم قوی و شور خورش را متعادل می کند. این غذا علیرغم ظاهرش طعمی غنی و تند دارد.
اینیها نا لیمپو
اینیها نا لیمپو به معنی شکم خوک کبابی است و یک غذای محبوب فیلیپینی است که با مرینیت کردن و سپس گریل کردن شکم خوک تهیه می شود. گوشت قبل از کباب شدن در ترکیبی از سس سویا سرکه سیر فلفل سیاه شکر قهوه ای و اغلب آب پرتقال زینتی (کالامانسی) خوابانده می شود.
مرینیت کردن باعث می شود گوشت طعم دار و نرم شود و گریل کردن به آن طعم دودی و سطح کمی ترد می دهد. در طول پخت ممکن است سس مرینیت روی گوشت مالیده شود تا آبدار بماند. اینیها نا لیمپو معمولاً همراه با برنج و یک سس دیپینگ بر پایه سویا و سرکه سرو می شود.
گیناتاآنگ گولای
گیناتاآنگ گولای به خوراک سبزیجاتی اطلاق می شود که با شیر نارگیل (گاتا) پخته شده اند. شیر نارگیل یک ماده اصلی در آشپزی فیلیپینی است و طعمی کرمی و کمی شیرین به غذاها می بخشد. این غذا گزینه ای عالی برای کسانی است که به دنبال غذاهای گیاهی هستند یا می خواهند تنوعی در رژیم غذایی خود ایجاد کنند.
برای تهیه گیناتاآنگ گولای می توان از انواع سبزیجات مانند کدو حلوایی لوبیا سبز برگ کلم یا سبزیجات برگ دار دیگر استفاده کرد. سبزیجات در شیر نارگیل با سیر پیاز و زنجبیل پخته می شوند. گاهی اوقات فلفل چیلی برای افزودن کمی تندی نیز به آن اضافه می شود. این غذا معمولاً با برنج سرو می شود.
لچون کاوالی
لچون کاوالی یک غذای فیلیپینی است که از شکم خوک تهیه می شود و نتیجه نهایی آن گوشتی با پوست بسیار ترد و کریسپی است. این روش پخت شامل چند مرحله است. ابتدا شکم خوک در آب با برگ بو فلفل و نمک پخته می شود تا نرم شود.
سپس گوشت از آب خارج شده و کاملاً خشک می شود. در مرحله بعد پوست گوشت نمک زده می شود و سپس در روغن داغ و عمیق سرخ می شود تا پف کرده و رنگی طلایی-قهوه ای و بافتی فوق العاده ترد پیدا کند. لچون کاوالی معمولاً به قطعات کوچک خرد شده و با سس دیپینگ بر پایه سس سویا و سرکه سرو می شود.
چیکن ایناسال
چیکن ایناسال یک مرغ کبابی محبوب فیلیپینی است که اصالت آن به منطقه باکلود در ویسایاس غربی بازمی گردد. این غذا با مرینیت کردن قطعات مرغ (اغلب ران یا سینه) در ترکیبی از سرکه آب پرتقال زینتی (کالامانسی) علف لیمو زنجبیل سیر و فلفل سیاه تهیه می شود.
پس از مرینیت شدن مرغ روی ذغال کباب می شود. رنگ طلایی-قهوه ای اشتهاآور چیکن ایناسال معمولاً از مالیدن روغن آناتو (achiote oil) روی مرغ در حین کباب شدن حاصل می شود. این غذا معمولاً با برنج ساده سرو می شود و کمی از روغن آناتو نیز روی برنج ریخته می شود تا طعم و رنگ بیشتری بگیرد.
ویژگی های خاص غذاهای فیلیپینی چیست؟
غذاهای فیلیپینی با ترکیب طعم های ترش شور و شیرین شناخته می شوند. استفاده از مواد اولیه تازه تأثیر فرهنگ های مختلف (اسپانیا چین مالزی) و سادگی در عین لذیذ بودن از ویژگی های اصلی آن هاست.
کیفیت غذاهای فیلیپین چگونه است؟
غذاهای فیلیپین به طور کلی با کیفیت و لذیذ هستند. از مواد اولیه تازه استفاده می شود و تعادل طعم ها آن ها را با ذائقه بسیاری از گردشگران از جمله ایرانی ها سازگار می کند.
آدوبو چیست؟
آدوبو یکی از معروف ترین غذاهای فیلیپین است که شامل گوشت (مرغ یا گاو) پخته شده در سس سویا سرکه سیر فلفل سیاه و برگ بو است.
سینیگانگ چیست؟
سینیگانگ یک سوپ یا آبگوشت ترش فیلیپینی است که طعم ترشی آن معمولاً از تمبر هندی یا سایر میوه های اسیدی گرفته می شود و با انواع گوشت و سبزیجات پخته می شود.
کاره کاره چیست؟
کاره کاره یک خورش فیلیپینی غلیظ است که از سس بادام زمینی دم گاو (یا گوشت دیگر) و سبزیجات تهیه می شود و معمولاً با باگونگ (چاشنی میگو/ماهی) سرو می گردد.
لومپیا چیست؟
لومپیا نسخه ی فیلیپینی اسپرینگ رول است که با گوشت و سبزیجات پر شده و سرخ می شود یا گاهی به صورت تازه سرو می گردد و با سس ترش و شیرین خورده می شود.
پاتای سوخاری چیست؟
پاتای سوخاری یا کریسپی پاتا ران کامل خوک است که به روشی خاص پخته و سپس کاملاً سرخ می شود تا پوست آن فوق العاده ترد و کریسپی شود.
سیسیگ چیست؟
سیسیگ غذایی تند و داغ است که معمولاً از قسمت هایی از سر خوک تهیه می شود خرد و سرخ می گردد و اغلب روی بشقاب داغ با تخم مرغ یا مایونز سرو می شود.
پنسیت گیسادو چیست؟
پنسیت گیسادو یکی از انواع محبوب نودل فیلیپینی است که با سبزیجات و گوشت/میگو در سس سویا و سس ماهی تفت داده می شود و نمادی از زندگی طولانی است.
بولالو چیست؟
بولالو یک سوپ یا آبگوشت مقوی فیلیپینی است که از ساق گاو به همراه مغز استخوان آن تهیه می شود و برای ساعت ها با پیاز و ادویه به آرامی پخته می شود.
چیکن ایناسال چیست؟
چیکن ایناسال مرغ کبابی فیلیپینی است که در ترکیبی از سرکه پرتقال زینتی علف لیمو و زنجبیل مرینیت شده و سپس کباب می شود و با روغن آناتو رنگ می گیرد.
کیلاوین چیست؟
کیلاوین (یا کینیلاو) ورژن فیلیپینی سویچه است که شامل ماهی خام مرینیت شده در سرکه پرتقال زینتی پیاز و گاهی فلفل چیلی است و معمولاً به عنوان پیش غذا سرو می شود.
آروز کالدو چیست؟
آروز کالدو نوعی هلیم یا سوپ برنج فیلیپینی است که اغلب برای صبحانه یا عصرانه سرو می شود. با مرغ زنجبیل سیر و پیاز پخته شده و با سیرداغ و پیازچه تزیین می گردد.
چیچارون چیست؟
چیچارون یک اسنک ترد فیلیپینی است که از سرخ کردن پوست خوک مرغ یا سایر حیوانات تهیه می شود و معمولاً با سرکه یا ادویه های مختلف طعم دار می شود.
امپانادا چیست؟
امپانادا یک غذای اسپانیایی الاصل در فیلیپین است که شامل خمیر پر شده با موادی مانند گوشت سبزیجات یا تخم مرغ است که به صورت سرخ شده یا پخته سرو می شود.
پانکیت کانتون چیست؟
پانکیت کانتون نوعی غذای نودلی فیلیپینی است که با نودل های تخم مرغی گوشت سبزیجات و سس های مختلف تفت داده می شود و با آبلیمو سرو می گردد.
چامپورادو چیست؟
چامپورادو پودینگ برنج شیرین فیلیپینی است که با شیر شکر و پودر کاکائو یا قهوه تهیه می شود و اغلب برای صبحانه با ماهی خشک و شور سرو می گردد.
هالو هالو چیست؟
هالو هالو یک دسر سرد و محبوب فیلیپینی است که شامل مخلوطی از یخ خرد شده شیر میوه های شیرین شده لوبیا شیرین ژله لادو (فلان) و گاهی بستنی است.
کیک کاساوا چیست؟
کیک کاساوا (Bibingka Cassava) یک دسر پخته شده و متراکم فیلیپینی است که از رنده شده ریشه کاساوا شیر نارگیل و شکر تهیه می شود و معمولاً روی آن پنیر یا نارگیل رنده شده می ریزند.
صبحانه فیلیپینی چیست؟
صبحانه فیلیپینی معمولاً شامل برنج سرخ شده با سیر (سینانگاگ) تخم مرغ سرخ شده (ایتلوگ) و نوعی گوشت مانند تاپا توسینو یا لونگنیسا است (که نام های مختلفی مانند تپسیلوگ را ایجاد می کند).
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "معروف ترین غذاهای فیلیپین؛ 19 غذای محبوب" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "معروف ترین غذاهای فیلیپین؛ 19 غذای محبوب"، کلیک کنید.